Duurzaamheid

We zijn niet alleen trots op deze fantastische plek net buiten Dokkum waar ons vakantiepark ligt; we zijn ook graag zuinig op deze plek en de planeet waarop we leven. Daarom richten we ons op een fossielvrije toekomst, door nu al met duurzaamheid bezig te zijn.

Je vindt duurzaamheid (op z’n Fries duorsumens) terug in de accommodaties, op ons terrein én in de lucht. We bevinden ons namelijk onder één van de donkerste stukken hemel van Nederland. Niet voor niets is het Lauwersmeer, op een kwartier rijden van hier, Dark Sky Park. Duurzaamheid zet ons met beide benen op de grond. Want als we nu niets doen, gaat onze toekomst er anders uit zien dan we wensen. We proberen daarom een balans te vinden tussen plezier, comfort, kwaliteit en duurzaamheid voor jou als gast. 

Nieuwe accommodaties worden op Vakantiepark de Schreiershoek toekomstgericht gebouwd met duurzaam FSC hout, hoogwaardige isolatie, milieuvriendelijke materialen en fossielvrije installaties. De bestaande oudere vakantiehuizen worden langzaam overgebracht op duurzame energie. Alle gebouwen op het park zijn voorzien van een aantal zonnepanelen voor het terugwinnen van energie. 

Het grijze water komt terecht in een IBA systeem; een biologische afbreekbaar zuiveringssysteem. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Schreiershoek Recreatie is hierdoor onafhankelijk van de gemeentelijke riolering en heeft haar eigen zuivering. 

De zon is een zeer belangrijke kracht van de huizen. Hierdoor wordt 75% van het warme water en stroom geproduceerd. In de zomer is de zon de verwarming. Doordat alle glasgevels op het zuiden staan gericht zorgt dit voor genoeg warmte in huis. De infrarood, warmtepompen en vloerverwarming is hierdoor alleen nodig in de koude maanden.

Het Paviljoen houdt ook het oog op balans en biodiversiteit door bewust te kijken naar bepaalde producten op de menukaart. Hierbij kun je denken aan het afnemen van vlees en vis van lokale ondernemers en meer groente- dan vleesgerechten. Een eigen moestuin was een droom en is nu werkelijkheid geworden. Zo halen we onze inspiratie, groente en kruiden zoveel mogelijk uit eigen tuin!

Welkom op het vakantiepark en restaurant De Schreiershoek!